Brittingers zucchinikaka

 Denna receptsamling har jag haft stor glädje av genom åren:
Utgivningsåret är 1997 och inleds sålunda:

”Mitt bästa recept har sedan Allt om Mat startade 1970 varit en av de mest uppskattade avdelningarna i tidningen. Här har läsarna generöst delat med sig av sina favoritrecept. Bjudit på gamla kära familjerecept, egna nyskapelser, reseminnen och andra goda erfarenheter. Vardagligt festligt, vegetariskt, internationellt – alla sorter finns reresenterade.”
Av de över 1000 recept som publicerats under åren har 100 valts ut.
De rccept jag lagat oftast är Studentens tomatsoppa  och nedanstående mjuka tekaka.

Det här behövs till ca 15 skivor:
100 g smör
2 ägg
2dl strösocler
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kanel
1 tsk malda nejlikor
1 krm riven muskotnöt
1/2 tsk mald koriander
200 g zucchini
75 g valnötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°
2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljsocker och kryddor.
4. Riv zucchinin fint och grovhacka valnötterna.
5. Rör ned det avsvalnade smöret i ägg-sockerblandningen. Tillsätt sedan zucchini och valnötter samt mjölblandningen.
6. Häll smeten i en smord och bröad 1 1/2 liter avlång form och grädda på nedersta falsen ca 50 minuter. Låt kakan svalna på galler under bakduk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.