Tradition och förnyelse

Årets adventslunchgäster under överinseende av de nygifta farföräldrarna!
Redan ifjor var det en hel del gamla traditioner som fick stryka på foten. Under mottot  Tradition och förnyeelse inledningstalade jag  idag om mitt julfirande, och framför allt jullagande, från 1960 och framåt….
Nyheten i år var att lussekaksbaket fick stryka på foten. Det kändes naturligt nu när de aktuella barnbarnen är 16+. Saffranet petades i stället in i en saffranspannkaka*.
Även bordskonversationen präglades av tidens gång, dvs stigande ålder och mognad: Sarajevo, tempelriddare, norrmander, tillgången på studentrum i Lund, vad heter björnbär på engelska (= blackberry) rökning  och Caspar David Friedrich;
Tiden gick fort. Plötsligt insåg via att snöfallet blev allt ymnigare, och eftersom de utlovat kuling fick förhandlingarna plötsligt avbrytas för en förhoppningsfull
Safe journey home

*Priset på saffran som ifjor var rekordhögt är i år mera ordinärt

6 svar på ”Tradition och förnyelse

  1. @Lotten:
    Lisas übercoola frisyr?
    Den är inte bara übercool, den blå nyansen tar fram samma violblå i hennes "spräckliga"ögon!

  2. Kalvlyckevägen 19 har hyst många trevliga stunder för oräkneliga konstellationer av intressanta och begåvade människor.

    Härligt med snön. Körs det längdskidor på stranden nu?

  3. @en djefla man:
    Svar:Vet ej!
    Jag skall kolla i morgon.
    Eftersom det har varit måndag har jag mest sysslat med kameralt arbete såsom gravrättsinnehav, sotarebesökbeställning och takskottning. Temperaturen den bara sjunker och sjunker – vart skall det sluta?

  4. Lisa tackar och bugar för de fina komplimangerna om hennes smurfhår! (Eller Avatarhår kanske det heter nu för tiden.)

    Hon vill dessutom passa på att tacka för maten! Och hon ber om ursäkt för att hon talar i tredjeperson vid den här tiden på dygnet.

  5. Pingback: Vinterväder! (???) | Vikeningarna funderar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.